Proplan Ontwikkeling
Tolhuisweg 12
8443 DW Heerenveen
Telefoon: 0513 - 46 85 85
Zoeken Zoeken

Studentenhuisvesting Kenniscampus Leeuwarden - Nieuwbouw

Op het terrein van de Kenniscampus Leeuwarden aan de Rengerslaan te Leeuwarden  komen circa

240 studentenwoningen, verdeeld over drie gebouwen. Sinds anderhalf jaar is Proplan Ontwikkeling die het projectmanagement verzorgd, in samenwerking met opdrachtgever Studentenhuisvesting Leeuwarden B.V. intensief bezig met dit project.

In mei 2010 is uitgebreid onderzoek verricht naar de woonwensen van studenten in Leeuwarden. Aan de hand van schriftelijke enquêtes zijn studenten gevraagd naar hun specifieke woonwensen. De voornaamste conclusie was dat studenten steeds meer eisen stellen aan luxe en comfort. Met dit project wordt ingespeeld op deze veranderende vraag en de veranderende woonbehoefte onder studenten. Elke kamer zal worden uitgerust met een eigen keuken, douche en toilet en komen in aanmerking voor huursubsidie.

Eind april is het gerenommeerde architectenbureau Mecanoo geselecteerd om de wensen van de opdrachtgever, de Gemeente Leeuwarden en de Kenniscampus B.V. te vertalen in een planontwerp dat aansluit bij het karakter van de Kenniscampus.

Begin juli is FRISO aannemingsmaatschappij na een uitgebreide selectie geselecteerd voor de realisatie van dit project. De start van de bouw zal aanvangen per september 2011. Medio 2012 verwacht FRISO het project te kunnen opleveren.

Gepubliceerd: woensdag 20 juli 2011

Overige nieuwsberichten