Proplan Ontwikkeling
Tolhuisweg 12
8443 DW Heerenveen
Telefoon: 0513 - 46 85 85
Zoeken Zoeken

Zuiderkade Emmeloord krijgt facelift

PERSBERICHT

 

Emmeloord, 4 april 2012

 

Zuiderkade Emmeloord krijgt facelift

 

Proplan Ontwikkeling uit Heerenveen heeft het initiatief genomen voor de herontwikkeling aan de Zuiderkade in Emmeloord. Bestaande panden zullen deels worden vervangen door nieuwbouw. Proplan en Gemeente Noordoostpolder tekenden hierover woensdag 4 april een intentieovereenkomst.

Wethouder Schutte van Noordoostpolder is blij met dit initiatief. ‘Het is mooi dat in deze tijd iemand ontwikkelkansen ziet. De Zuiderkade herbergt een aantal populaire winkels, maar kan wel een facelift gebruiken. De gemeente investeert niet zelf, maar zal wel zorgen dat het bestemmingsplan ruimte biedt voor de veranderingen’.  

Proplan Projectontwikkeling BV te Heerenveen wil de winkelruimten aan de Zuiderkade herontwikkelen, samen met Architectenbureau Min2 bouw-kunst. De ontwikkeling zal in fasen plaatsvinden. Fase 1 richt zich op de herontwikkeling van de locatie Greve. De Lidl zal hierin trekken. Proplan wil de Zuiderkade herontwikkelen via zelfrealisatie. Dit betekent dat de ontwikkelaar in samenspraak met de eigenaren de bestaande opstallen wil exploiteren (slopen, bouw- en woonrijpmaken, herontwikkelen, verkopen/verhuren etc.). De gemeente zorgt voor het benodigde kader (ruimtelijk, financieel, juridisch), terwijl Proplan al het andere doet dat nodig is voor de ontwikkeling van de Zuiderkade.

Omdat de gemeente onder voorwaarden in kan stemmen met de ontwikkelings-voorstellen van Proplan sluiten de partijen nu een intentieovereenkomst. Op deze wijze spreekt de gemeente de intentie uit dat vanuit en binnen de gestelde kaders de herontwikkeling van de Zuiderkade ter hand wordt genomen. Voor de gemeente is bijvoorbeeld belangrijk dat alle eigenaren van onroerend goed aan de Zuiderkade mee willen werken, en dat aan de eisen van welstand wordt voldaan die voor het gebied gelden. Proplan en Min2 bouw kunst streven naar een winkelgebied met een moderne uitstraling in de sfeer van de Delftse School.

Bron: www.omroepflevoland.nl

Gepubliceerd: woensdag 11 april 2012

Overige nieuwsberichten